Schodolez, vanový zvedák, nádstavec na WC

Do naší nabídky kompenzačních pomůcek přibylo k zapůjčení několik nových zařízení usnadňujících běžný život při potížích s pohybem. Jedním z nich je  například vanový zvedák, který pomáhá při obtížné manipulaci s člověkem při koupání. Sedátko lze nastavit do výšky běžné židle, na kterou se člověk ve vaně usadí a pak pomocí el. ovladače se spustí do vany, toto sedátko je vybaveno vodotěsnou dobíjecí baterií. (Sedátko bude k zapůjčení od 5. dubna.) Další z nabídky je nádstavec na WC s konstrukcí s madly pro pomoc při vstávání, není tak třeba montáže samostatných úchytů na zdi. Dalším novým přírůstkem naší půjčovny pomůcek je schodolez, který jsme obdrželi darem a tímto za něj také velice děkujeme. Tento přístoj slouží, jak už jeho název napovídá k překonávání bariér-schodů, kdy mechanický invalidní vozík, na kterém přepravovaný člověk sedí, je uchycen ke schodolezu a pomocí pásů může zvládnout různé typy schodů. Při ovládání je potřeba mimo přepravovaného jen jednoho člověka, který pohyb stroje po schodech řídí. Velkou výhodou tohoto schodolezu o proti jiným výtahům a plošinám je jeho mobilita, zařízení lze totiž rozložit na dvě samostatné části a převézt v osobním autě. Také zdroj energie, kterým je 12V dobíjecí baterie,  zvyšuje jeho využití na různých místech.(Schodolez bude k zapůjčení od 5. dubna.)