Sociální poradna

Zásady poskytování služby

Semináře finanční gramotnosti

Ceník

Informace o projektu podpořeném Evropskou unií s názvem„Odborné sociální poradenství zaměřené na dluhovou problematiku“

Upozornění

Upozornění pro návštěvníky sociální poradny- v pátek 3.6.2017 bude z důvodu školení poradna uzavřena.

Ve středu 14. 6. 2017 bude poradna ve Vítkově uzavřena z důvodu čerpání dovolené.

Děkujeme za pochopení.

Mapa exekucí ukazuje, kde jsou lidé nejvíce předlužení

Unikátní webovou aplikaci, která zpřístupňuje údaje o počtu exekucí po jednotlivých krajích, okresech i obcích, zveřejnily 4. dubna 2017 na www.mapaexekuci.cz nevládní organizace Otevřená společnost a Ekumenická akademie. Cílem projektu je nejen usnadnit orientaci v datech, ale skrze kvalitativní výzkum a srovnávací studii různých přístupů k oddlužení osob napříč evropskými zeměmi také vyvrátit obecné představy a mýty o zadlužených lidech.

Seminář-42017

Přednáška: Prevence a rizika zadlužení

Zveme Vás v pondělí 13. 6. 2016 od 17 hodin na přednášku nazvanou Prevence a rizika zadlužení, která se uskuteční v prostorách Denního stacionáře na Hranické ulici 1110/32 v Odrách (ve druhém patře) . Účastníci besedy získají základní informace ve finanční problematice, budou informováni o rizicích předlužení a jak předcházet zadlužení.

Jednotlivé části programu:

• hospodaření v domácnosti – sestavení výdajů a doporučení tvoření rezerv
  • „zodpovědné“ zadlužování – pečlivé zvážení potřebnosti dané věci
  • co dělat, když nemohu splácet
  • jak se bránit, pokud exekutor zabaví majetek jiné osoby
  • osobní bankrot – oddlužení, návrh na povolení oddlužení

Na Vaši účast se těší lektorka Ing. Michaela Dlabajová, vedoucí Odborné sociální poradny v Odrách.

Bližší informace ohledně přednášky získáte na tel. čísle 604 645 378 nebo prostřednictvím emailu: michaela.dlabajova@odry.charita.cz