Výlet do Olomouce

DSCN0847V pátek 2. června 2017 jsme podnikli s uživateli služeb Denního stacionáře celodenní výlet do hanácké metropole. Počasí nám přálo, bylo teplo a slunečno. Po příjezdu a zaparkování v podzemních garážích nákupní galerie Šantovka, jsme se vydali do centra Olomouce. Naši uživatelé si prošli Horní i Dolní náměstí,DSCN0835-crop pokochali se pohledem na historické jádro, viděli krásné kašny, budovy, Sloup Nejsvětější Trojice. Obešli jsme Olomouckou radnici, která se v současnosti opravuje, ale orloj byl odhalený, tak jsme se potěšili i pohledem na něj. Procházka městem byla náročná, zvláště pro seniory, kteří šli pěšky. Ale na závěr jsme se odměnili odpočinkem na zahrádce v jedné cukrárně, kde se všichni osvěžili zmrzlinou. Celý výlet jsme završili pozdním obědem v krásné bezbariérové restauraci ve Velkém Újezdě. Senioři si výlet pochvalovali, a to i přes náročnou trasu a teplejší počasí a téměř všichni se ptají, kam pojedeme příště. Tato skutečnost nás, pracovnice DS velice těší a dodává nám energii plánovat další akci.

Co nového v Denním stacionáři?

Se začínajícím letním počasím jsme začali pravidelně využívat terasu DS a to ke každodenním ranním pohybovým aktivitám na židlích. Přes zimní období naše uživatelky vyrobily měkké podsedáky z bambulí, které nám nyní zajišťují pohodlí na dřevěných venkovních židlích. Cvičení na čerstvém vzduchu je zdraví prospěšné a seniorům se velice líbí.

DSCN0840-cropV pátek 9. června 2017 jsme v rámci aktivizačních činností po vzájemné domluvě s uživateli vařili oběd. Jedna skupina připravila výbornou bramborovou polévku a druhá skupina smaženici. Na pozemku před DS jsme si vybudovali malou zahrádku a také malé ohniště, na kterém jsme si míchaná vejce připravili. Jídlo se nám povedlo a všichni si moc pochutnali.

Tradiční opékání

V pátek 30. června 2017 jsme v denním stacionáři pořádali tradiční opékání špekáčků. Vzhledem k větrnému počasí jsme poseděli v denní místnosti, ale bylo připraveno i posezení na terase. Ke zpříjemnění celé atmosféry jsme si se seniory společně zazpívali při hře na kytaru lidové a trampské písně, abychom navodili táborovou atmosféru. Pochutnali jsme si na opečených špekáčcích, které jsme připravili venku na ohništi. Věříme, že se odpoledne všem líbilo a těšíme se na další akci.

Michaela Tomášková, DiS.

vedoucí denního stacionáře