Testování na přítomnost onemocnění Covid 19

Charita Odry nabízí spoluobčanům možnost se nechat vyšetřit zdravotnickým pracovníkem na přítomnost onemocnění Covid 19 pomocí antigenních testů zn.: Humasis COVID-19 Ag Test (výtěr z nosohltanu/nosu).

Testování provádíme po objednání přes rezervační systém, níže na této stránce.
V případě že je rezervační systém plně obsazen, nebo pokud si nevíte rady, volejte na číslo: 737 805 304, Renatě Sedlákové.

Testovací místo je na adrese Hranická 162/36, Odry (naproti Pivovarského šenku, vchod od silnice). Testování provádíme v pondělí, středu a pátek od 12 do 16 hodin

Je nutné prokázat se platnou kartičkou zdravotní pojišťovny. (vyšetření AG testy je určeno pojištěncům v systému zdravotního pojištění ČR).  Možnost vystavit potvrzení o výsledku testování.

Od 1.6.2021 má každý občan nárok na dva PCR testy zdarma a čtyři antigenní testy (za měsíc).
Ale pozor: nejvýše jeden test za 7dnů !!!

Cena antigenního testu pro samoplátce – 200Kč (hotově).

Pro každou testovanou osobu je nutná samostatná rezervace.

Testování se neprovádí:

a) u osob, které prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19, uplynula u nich doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19, a od prvního pozitivního RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 nebo POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní

b) u osob, které byly očkovány proti onemocnění COVID-19 a doloží, že

• od aplikace první dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více než 90 dní, pokud nebyla aplikována druhá dávka,
  • od aplikace první dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více než 9 měsíců, pokud byla aplikována druhá dávka
  • od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dní, ale ne více než 9 měsíců, a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19.

Pro osoby s příznaky onemocnění a v karanténě i nadále platí, že kontaktují svého praktického lékaře, který indikuje potřebné vyšetření nebo vystaví žádanku na PCR test pro testovací místa k tomu určená.