Zprávy z Manhattanu

Leden je pro naše zařízení jedním z volnějších měsíců. S klienty vedeme více konverzací, zajímá nás, co dělali přes Vánoční svátky, jaké dárky našli pod stromečkem a jak sami vnímají vstup do nového roku. Snažíme se také zjistit, zda mají v tomto roce nějaký svůj cíl, čeho by chtěli dosáhnout, co by chtěli zažít, nebo nabízíme pomoc, co se týče školních povinností na konci pololetí.

Na začátku každého roku zjišťujeme kvalitu služby pomocí anonymních dotazníků, které klienti dostávají k vyplnění. Dozvídáme se z nich, jaké aktivity by uvítali, kam by se rádi podívali, jestli by chtěli do zařízení pořídit něco nového, a také jak jsou spokojeni s prostředím či personálem. Pro některé z klientů je dotazník snazší cestou k vyjádření svého názoru, mohou si dát načas a napsat cokoli je napadne.

Únorové týdny jsme zaměřili na různá témata. První týden byl o ptáčcích, tvořilo se pro ně krmení ze zrní a společně jsme řešili, kteří z nich odlétají na zimu do tepla a posléze se vrací. Druhý týden byl ve znamení svátku zamilovaných – Valentýna. Společně jsme tvořili přáníčka a také jsme pekli sladké muffiny.

Pro přihlášené klienty poté následoval týden jarních prázdnin, kde jsme měli předem připravený program. V pondělí se uskutečnil interaktivní den, úterý jsme věnovali společenských hrám, středu jsme strávili den na kuželně v Odrách a nakonec se ze čtvrtku na pátek konala přespávačka v zařízení. Celý týden měl pozitivní atmosféru a velmi se povedl.

Vzhledem k tomu, že letošní rok je rokem přestupným, tak jsme s klienty v posledním týdnu řešili proč tomu tak je a jak často se tato událost děje. Na konci měsíce také proběhlo hodnocení již zmíněných dotazníků.

Aktivity na měsíc březen

Tematické týdny – každý týden jiné téma (diskuze, kreativní tvoření)

Velikonoční nocovka – 28. – 29. 3.

Přikládáme také plakát aktivit až do konce roku. Letos jsme to rozepsali tak, aby to bylo přehledné a mohli jste si popřípadě naplánovat, které aktivity byste se chtěli zúčastnit. Plakáty k jednotlivým aktivitám budeme zveřejňovat postupně. Můžete nás také navštívit na našich FB stránkách, kde sdílíme veškeré aktuality.

Bc. Karolína Frydrychová
NZDM Manhattan Odry