Podzimní celodenní výlet denního stacionáře pro seniory

Ve čtvrtek 27. 9. 2018 jsme s uživateli naší služby podnikli celodenní výlet. Naší první zastávkou byl Klokočůvek a jeho poutní místo Maria skála, kde někteří uživatelé zapalovali svíčky, jiní vzpomínali na pouti, kterých se zde zúčastnili. Mnozí si také naplnili láhve vodou, která zde vytéká.

Poté jsme se přesunuli do Klokočova na místní biofarmu Františkův Dvůr. Jeli jsme přes Heřmanice, Kaménku a Vítkov. Cesta byla delší z důvodu opravy místních komunikací, ale o to na pohled zajímavější. Pokochali jsme se krásnými výhledy na Beskydy a Jeseníky, potěšili oči barevně se zbarvující podzimní přírodou.  Prošli jsme areál farmy,  podívali se na hospodářská zvířata, mnozí navštívili sýrárnu a zakoupili pro své blízké zdravé, mléčné produkty jako upomínku z jejich výletu. Po dopoledním putování všem vyhládlo, a proto jsme využili možnost navštívit místní restauraci, schovat se před větříkem, který na kopci vyfukoval, dát si dobré kafíčko a oběd.

Počasí nám přálo, nálada uživatelů na výletě byla velmi pozitivní a moc se těšíme na další společnou akci, kterou podnikneme.

Bc. Michaela Tomášková