Zprávy z Manhattanu

Srpen se těšil přívětivému počasí a horkým teplotám. Kromě hojného využívání bazénu v našich zahradních prostorách jsme mimo jiné uskutečnili výlet do kukuřičného bludiště v Opavě, kde se klienti mohli prohánět v kukuřici a sbírat indicie ke splnění úkolu. Když posbírali všechny a vyluštili hádanku, tak je na konci bludiště čekala odměna. Výlet se velmi povedl a určitě to není naše poslední návštěva.

O týden později jsme již tradičně navštívili hlavní město. Na programu byla návštěva podmořského světa a motýlího domu. V podmořském světě se nacházely různé druhy ryb – žraloci, chobotnice, ježci, hvězdice ad. Všichni návštěvníci měli také možnost se zúčastnit kreativní soutěže o nejhezčí obrázek s tématikou podmořského světa. I naši klienti se zúčastnili, tak budeme držet palce, ať se jejich obrázky dostanou na přední místa. Následoval oběd v McDonald’s, na který se všichni hrozně těšili a pak už návštěva motýlího domu. Před samotným vstupem byla všem vysvětlena pravidla, motýlkům se nesmělo sahat na křídla a hlavně jsme i museli dávat pozor, kam šlapeme, protože někteří z nich rádi sedali na zem. Měli zde motýly různých velikostí a barev, někteří se báli více a někteří si sedli na ruku poměrně snadno. Poté jsme klientům dali rozchod v hračkářství, které bylo součástí stejného prostoru a mohli si něco koupit nebo si udělat pár fotek. Pak už jsme si jen prošli Václavské náměstí a vzhledem k vysokým teplotám jsme už putovali na hlavní nádraží, kde jsme se ochladili zmrzlinou. Výlet se velice povedl, a ač je vždy náročný, tak ho všichni zvládli na jedničku.

Vzhledem k tomu, že se nám blíží začátek dalšího školního roku, tak se na nás vždy můžete obrátit, co se týče přípravy do školy. Je možnost si u nás zpracovat referáty, udělat domácí úkoly, nebo pomůžeme, pokud si nebudete vědět rady s nějakým předmětem.

Zároveň již naleznete přehled aktivit na období podzimu a zimy, ať už si popřípadě můžete vybírat, kterých aktivit se zúčastníte. Plakáty k jednotlivých aktivitám a podrobnější informace k nim budeme sdílet s dostatečným předstihem. Nezapomeňte nás také sledovat na FB Manhattan Odry, kde sdílíme nejaktuálnější informace!

Bc. Karolína Frydrychová
NZDM Manhattan Odry