Charita pro Libanon: vyhlašujeme sbírku na pomoc Bejrútu

V reakci na výbuch, který v úterý 4. srpna otřásl libanonským Bejrútem a vyžádal si několik desítek mrtvých a tisíce zraněných, vyhlašuje Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc lidem postiženým katastrofou. Z krizového fondu jsme prozatím uvolnili částku 300 tisíc Kč na bezprostřední pomoc.

Hlavní město země, kterou v posledních desetiletích drtí hluboká hospodářská krize, postihlo po koronavirové epidemii další zdrcující neštěstí v podobě mohutné exploze. Zničené nebo poškozené domy, přeplněné nemocnice a hlavně desítky předčasně ukončených životů – to je bilance prvních hodin, která zdaleka nepostihuje obrovský rozsah katastrofy. Charita Česká republika proto vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc strádajícím obyvatelům Bejrútu nazvanou Charita pro Libanon. Jakákoli částka zaslaná na účet číslo 55660022/0800, variabilní symbol 129, může pomoci lidem, kteří během několika vteřin přišli o střechu nad hlavou nebo o obživu.

Koronavirová krize prokázala, že nejsme slepí ani hluší k neštěstí, které postihlo druhé. Proto věříme, že dokážeme účinně pomoci i nyní.